Escacs

Adreçat a1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è
Grups• Grup 1: 1r, 2n i 3r
• Grup 2: 4t, 5è i 6è
MaterialEl material necessari el proporciona l’AFA (Taulers, peces d’escacs i ordinadors)
ProfessorsAlfons Jerez CET10
Sortida alumnesPorta AFA c/ Ramon Turró

Descripció i objectius de l’activitat:

L’escac ajuda els nens i nenes a potenciar la capacitat de concentració i els hàbits d’ordre i disciplina (els nens i nenes participen en el muntatge i recollida del material per dur a terme l’activitat en grup), i ensenya també el potencial de la xarxa d’Internet.

Es disposa de l’aula d’ordinadors de l’escola un divendres al mes. La connexió a Internet permet als nens i nenes jugar partides on-line entre ells i/o amb altres jugadors que estiguin connectats. Alhora també és possible fer el seguiment dels diferents campionats nacionals i internacionals d’escacs que succeeixen durant el curs, o simplement mirar les partides d’altres jugadors. Els nens i nenes aprenen a jugar utilitzant la xarxa i l’aprenentatge els hi permet també jugar des de casa.

Nivells:

  • Inicial: 1r – 3r

El professor els ensenya les regles del joc i utilitzen els taulers i les peces que tenen a l’aula per anar-se familiaritzant amb el joc.

  • Mig / Avançat: 4t – 6è

 S’organitzen torneigs entre els diferents participants a l’activitat i el professor també presenta en cada sessió tot una sèrie de “problemes” que els nens i nenes resolen sobre el tauler individualment o en grup fent servir el tauler general que tenen penjat a la paret de l’aula i que té peces magnètiques.