Bàsquet

Adreçat a1r – 6è
Grups• Iniciació: 1r i 2n
• Competició: 3r, 4t, 5è i 6è
MaterialRoba i calçat esportiu adequat per l’activitat
ProfessorsMonitors de CET10

Descripció i objectius de l’activitat:

L’entrenador fa una valoració individual tenint en compte aspectes motrius, com el nivell de bot amb cada mà, el llançament a cistella, la tècnica de passada, la defensa, la presa de decisions en el joc, la comprensió del joc col·lectiu i l’aprenentatge de les noves accions. A més, afavoreix els aspectes de relació i comportament del nen o nena.

Nivells:

  • Iniciació (1r i 2n): L’objectiu principal és divertir-se practicant aquest esport d’equip. El bàsquet es un esport ideal per l’aprenentatge i desenvolupament de la psicomotricitat en aquestes edats d’entre 6 i 7 anys. En el pla individual permet agilitzar les lateralitats dreta i esquerra, i estar pendent de la coordinació pròpia i la ubicació dels companys a la pista.
  • Competició (alumnes de 3r a 6è): es fan grups de competició a partir de 3r i si el grup es prou nombrós. A part de promoure els objectius de diversió i practicar una activitat física, aquests grups permeten als nens i nenes participar en la competició inter-escolar. Aquesta possibilitat és molt motivadora per ells ja que fer partits amb altres grups escolars fomenta les ganes de superació, posa el grup a prova en el seus progressos, crea cohesió de grup i fomenta l’interès en l’activitat. En els entrenaments es treballa sobre exemples concrets viscuts en els partits i permet una evolució de caràcter personal en la activitat i en el comportament del grup.