Programació

Adreçat a4t – 6è
Grups1 grup
MaterialTot el material inclòs.
ProfessorsMonitors de Kreative Kids

Primària 3r, 4r, 5è i 6è

Descripció i objectius de l’activitat:

Materials: Ordinadors, Micro:bit, Croc&play i materials diversos addicionals per a les activitats STEAM

Aquest curs és aprendre fonaments bàsics del Disseny Digital i de programació (coding).

Les activitats proposades busquen fomentar la creativitat i combinar el disseny amb la tecnologia digital.

  • Es comença amb una introducció al disseny i la programació per blocs utilitzant Blockly i MakeCode (Microsoft).
  • Amb MakeCode farem disseny digital i també activitats tipus “maker”, en les quals els participants han de dissenyar i crear un artefacte programable.
  • Treballaran el disseny digital 2D utilitzant Scratch (MIT Media Lab). Amb Scratch aprendran a crear i animar personatges, dissenyar historietes interactives, música, art i videojocs, mentre utilitzen un dels programaris de programació per blocs més populars a nivell mundial.
  • Pel disseny en 3D utilitzaran Tinkercad, un conjunt d’eines de disseny digital desenvolupades per a nens i joves puguin dissenyar i crear qualsevol cosa que se’ls acudeixi. Aprendran a programar dissenys en 3D amb blocs de codi. Els objectes dissenyats amb Tinkercad es poden exportar i imprimir a gairebé qualsevol impressora 3D. Entre els avantatges d’aprendre a utilitzar Tinkercad hi ha el fet que ha estat desenvolupat per facilitar l’ús de Autodesk.
  • Aprendran a fer servir algunes de les eines de CoSpaces, un conjunt d’aplicacions que permet dissenyar espais de realitat augmentada i de realitat virtual.