Guitarra de grup

Adreçat a3r – 6è
GrupsGrup únic 4 alumnes
MaterialUna guitarra
ProfessorsMª Àngels Varela CET10

Descripció i objectius de l’activitat: 

Tots el nens i nenes tenen les facultats musicals al seu interior, només cal despertar-les, guiar-les o educar-les, per aconseguir que la música formi part habitual de la seva vida.

Amb la interpretació de melodies en una guitarra, l’alumne pot canalitzar les emocions i sentiments que flueixen des del seu interior, l’ajuda a concentrar-se, a controlar-se i a adquirir una mirada més tranquil·la del que passa al seu voltant, alhora que contribueix a augmentar la seva autoestima i valoració personal.

També com a forma d’expressió personal, servirà per a comunicar i transmetre a altres persones part del seu món interior, a vegades tan difícil d’expressar en paraules.

Les cançons que treballem durant el curs han estat seleccionades i adaptades seguint atentament el nivell, els gustos i preferències dels alumnes. perquè estudiïn amb il·lusió i se sentin motivats. Poden ser de qualsevol estil musical (pop, rock, clàssic, jazz, blues, temes de pel·lícules, etc.)

La tècnica és important per assolir nivells més alts sense problemes i per això es vigila que col.loquin bé tan el cos com els dits.

També és important que l’estudi sigui constant: una petita estona cada dia és millor que molta en un sol dia. Des del punt de vista personal això suposa un medi a través del qual els nens aprenen que aplicant un esforç i disciplina continuats en una tasca determinada poden aconseguir l’objectiu que s’havien proposat.

Guitarra (extraescolar)

Objectius:

Amb un mètode pas a pas i nivells graduats que contenen totes les disciplines de teoria, solfeig, notació musical, educació rítmica i execució de tot plegat a la guitarra, es pretén:

 • Que l’alumne conegui la música, es senti motivat i en gaudeixi amb il·lusió.
 • Que sigui capaç d’interpretar partitures sense ajuda
 • Tot això amb una tècnica guitarrística i musical adequada.
 • Constància i disciplina dins la classe i en l’estudi.
 • Cada curs superar un nivell més alt.

Organització:

 • Activitat dirigida a nens i nenes a partir de 3r. de primària.
 • Mitja hora setmanal de classe individual
 • Una hora setmanal de classe en grup (normalment 5 alumnes). Es poden fer una o totes dues opcions, horari a convenir

Material:

 • Els alumnes han de portar la seva pròpia GUITARRA.
 • El material didàctic (esquema-resum de la guitarra, exercicis bàsics i partitures de cançons), el facilita la professora a l’inici de cada curs i variarà segons el nivell de cada grup.
 • Cada nivell té partitures de cançons (una és de Nadal), es treballa des d’un primer moment amb notació sobre pentagrama i les qüestions de teoria musical s’estudien a mida que van apareixent i són necessàries per a la correcte interpretació de les cançons.
 • Les cançons les interpreten sols i tots junts acompanyats per la professora, això facilita molt l’adquisició del sentit rítmic. Alguna cançó és a varies guitarres, es a dir, cada guitarrista interpreta una veu diferent i s’han de sincronitzar.
 • El sistema de nivells garanteix un aprenentatge progressiu i continuat, les dificultats van apareixent de manera molt gradual i amb temes coneguts i amens, no suposant mai una tasca feixuga. Cada nou curs és un pas endavant.

Per acabar…

Tots esteu convidats al Concert de Guitarres que es fa a final de curs i així poder sentir les cançons que interpreta cada grup, des dels més petits als més grans, que són estudiants de secundària que han continuat assistint a classe de guitarra.