Jumping Clay

Adreçat a
Jumping Clay P4 a 4t

Character Clay 5è i 6è

Grups Els nens es divideixen per edats.
Material Cap
Horaris P4 i P5: dimecres de 16:30 a 17:30, de 1r a 6è dilluns de 16:30 a 17:30
Professors (EIXOS, S.L.)
https://youtu.be/n7T14X5AaUE

Jumping Clay

Descripció i objectius de l’activitat:

Estimula el talent artístic, la imaginació, la capacitat d’observació i de concentració de l’alumnat de qualsevol edat,  d’una manera divertida. Potencia l’autonomia, la iniciativa personal i  l’autoconfiança. Utilitzem el joc com una eina educativa. Fomentem la cultura i l’educació, amb aplicacions i tècniques innovadores de modelatge plàstic.

JumpingClay és una argila de colors molt fàcil de manipular que s’asseca a l’aire sense necessitat de forn i sense esquerdar-se. És lleugera i suau, posseeix olors naturals que fan molt agradable i relaxant la seva manipulació.

El curs s’adapta al nivell de cada alumne, per tant qualsevol nen podrà seguir la dinàmica independentment de les seves habilitats.

Metodologia: Plantegem la nostra activitat per projectes trimestrals (maquetes) on treballem diferents temàtiques. En acabar el trimestre els nens s’emporten la maqueta a casa. Ho alternem amb sessions temàtiques (La castanyada, Carnestoltes, Nadal, Setmana Santa, Sant Jordi…) on fem figures relacionades amb la temàtica en concret.

Objectius pedagògics

·         Reforçar conceptes, procediments i actituds que s’han treballat a les aules durant curs escolar.

·         Possibilitar que l’alumne prengui consciència de les seves habilitats afavorint la seva autoestima.

·         Desenvolupar hàbits de treball individual i d’equip, de responsabilitat, respecte i de confiança en si mateix/a. Sentit crític, iniciativa personal, curiositat i creativitat en l’aprenentatge.

·          Explorar i conèixer materials i tècniques específiques dels diferents llenguatges artístics per utilitzar-los amb finalitats expressives i comunicatives

·         Aplicar els coneixements artístics en l’observació de la realitat quotidiana i comprendre-la millor per formar-ne un gust propi.

L’activitat es desenvolupa en tres grups diferenciats segons l’edat dels nens i nenes

Com ho enfoquem?

P4 i P5 Modela contes– En aquesta activitat, expliquem un conte i treballem els seus personatges amb JumpingClay. Fomentem així l’hàbit lector i estimulem la creativitat i la psicomotricitat.

1r, 2n, 3r i 4t JumpingClay Art: Treballem diorames a l’hora que aprenem conceptes culturals, històrics, científics com per exemple Egipte, L’espai, el fons marí, etc… Els nens i nenes milloren la psicomotricitat, la capacitat de concentració i interioritzen coneixements de cultura general.

*5è i 6è Character Clay: Els alumnes de 5è i 6è pujaran un esglaó en aquesta interessant activitat amb “Character Clay” , curs de modelatge avançat que combina il·lustració i modelatge. Durant el curs passarem del disseny en 2D a la creació en 3D dels nostres personatges. “Dissenya i modela els teus personatges en tres dimensions”.

https://ampaescolabogatell.wordpress.com/activitats-extraescolars/character-clay/

extra-escolar-infantil20160318_115122carnestoltes