Escacs

Adreçat a 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è
Grups Grup1 : 1r, 2n i 3r
Grup2 : 4t, 5è i 6è
Material tot el que s’utilitza (taulers, peces d’escacs, ordinadors) ho proporciona l’AFA.
Horaris Divendres de 16:30 a 17:30.
En funció de les inscripcions, es farà un altre grup de 17:30 a 18:30 per els alumnes de 4t, 5è i 6è.
Professors Alfons Jerez
   

Nivells:

  • Inicial: 1r – 3r. El professor els ensenya les regles del joc i utilitzen els taulers i les peces que tenen a l’aula per anar-se familiaritzant amb el joc.
  • Mig/avançat: 4t – 6è . S’organitzen torneigs entre els diferents participants a l’activitat i el professor també presenta en cada sessió tot una sèrie de “problemes” que els nens i nenes resolen sobre el tauler individualment o en grup fent servir el tauler general que tenen penjat a la paret de l’aula i que té peces magnètiques.

L’escac ajuda els nens i nenes a potenciar la capacitat de concentració i els hàbits d’ordre i disciplina (els nens i nenes participen en el muntatge i recollida del material per dur a terme l’activitat en grup), i ensenya també el potencial de la xarxa d’Internet.

Es disposa de l’aula d’ordinadors de l’escola un divendres al mes. La connexió a Internet permet als nens i nenes jugar partides on-line entre ells i/o amb altres jugadors que estiguin connectats. Alhora també és possible fer el seguiment dels diferents campionats nacionals i internacionals d’escacs que succeeixen durant el curs, o simplement mirar les partides d’altres jugadors. Els nens i nenes aprenen a jugar utilitzant la xarxa i l’aprenentatge els hi permet també jugar des de casa.